Dynamiczny rozwój EGGER

Grupa EGGER to nie tylko działająca od wielu dziesięcioleci rodzinna firma posiadająca długą tradycję obróbki drewna. To także nowoczesne przedsiębiorstwo z globalnymi aspiracjami i obiecującą przyszłością. Potwierdzają to nasze nowe inwestycje w Europie i Ameryce.

Miniony rok był dla naszej firmy niezwykle pomyślny nie tylko pod względem wyników finansowych, ale również w obszarze zwiększania naszych mocy przerobowych i wkraczania na nowe rynki. W lipcu udało nam się przejąć fabrykę płyt meblowych Masisa w Concordii w Argentynie i ogłosić powstanie nowego zakładu produkcyjnego w Lexington w Karolinie Północnej, a w październiku rozpoczęliśmy budowę fabryki w Biskupcu.

Inwestycje realizowane w USA i Argentynie to nasze pierwsze fabryki na kontynencie amerykańskim. Ich celem jest zapewnienie Grupie EGGER znaczącej pozycji na tamtejszych rynkach oraz usprawnienie logistyki. Z kolei zakład produkcyjny na Warmii z pewnością przyczyni się do dalszego rozwoju naszej działalności w Polsce.

Dzięki dobrej koniunkturze ostatnich lat aktualnie posiadamy 18 funkcjonujących fabryk w Europie, Azji i Ameryce Południowej. W 2019 roku dołączy do nich zakład w Biskupcu, a w 2020 fabryka w Lexington w USA.  Poza zakładami produkcyjnymi prowadzimy również 26 biur zlokalizowanychna 4 kontynentach.

25.09.2018
Egger partnerem Programu Rekultywacji Jeziora Kraks Mały Czytaj więcej