EGGER Biskupiec partnerem 22 Dni Biskupca

W dniach 20 – 22 lipca 2018r. świętowaliśmy razem z mieszkańcami 22 Dni Biskupca – najważniejszą uroczystość w roku. Obchody te rozpoczęliśmy już piątek 20 lipca Międzynarodowym Świętem Folkloru. Po pięknej paradzie zespołów folklorystycznych z :  Kanady, Irlandii, Węgier, Macedonii i Peru,  artyści wystąpili w miejskim amfiteatrze. Była to  świetna sposobność do poznania i podziwiania dziedzictwa kulturowego różnych krajów, prezentowanego przez muzyków, śpiewaków i tancerzy na najwyższym poziomie.

Sobota okazała się być niezwykle rozrywkowym dniem. Na placu apelowym w byłej jednostce wojskowej przygotowano olbrzymią scenę, strefę zabaw dla dzieci i ogródek restauracyjny dla dorosłych. Na scenie zaprezentowali się uzdolnieni biskupczanie w koncercie młodych talentów. Jako pierwszy wystąpił Danzel, autor hitu „Pump it up!”, kolejną gwiazdą był Kamil Bednarek, aktualna gwiazda polskiej sceny muzycznej. Ale to słynny Perfect był zespołem, który pokazał, że jest królem sceny. Największe hity śpiewali razem z Grzegorzem Markowskim wszyscy zgromadzeni na placu w Biskupcu.

Trzeci dzień Dni Biskupca odbywał się na plaży Słoneczny Brzeg. Każdy kto postawił spędzić dzień nad jeziorem z pewnością znalazł nad Dadajem coś dla siebie. Przy grającej cały dzień muzyce dzieci szukały skarbów zakopanych w piasku, brały udział w zawodach w budowaniu zamków, bawiły się z animatorami. Młodzież obrzucała się kolorowym proszkiem holi.

Dni Biskupca miały też wymiar sportowy. W ich trakcie rozegrano szereg turniejów o Puchar Burmistrza Biskupca – tenisa ziemnego, piłki nożnej, siatkówki plażowej, zawody wędkarskie. Wszystkie imprezy sportowe cieszyły się zainteresowaniem zarówno zawodników, jak i kibiców. Egger Biskupiec ufundował nagrody dla uczestników zawodów wędkarskich.

Podczas tych wspaniałych trzech dni, przedstawiciele firmy Egger Biskupiec towarzyszyli mieszańcom Biskupca. Każdego dnia byliśmy obecni z naszym namiotem informacyjnym. Odwiedzały nas osoby zainteresowane podjęciem pracy w naszym zakładzie, dopytywały się jak wygląda proces rekrutacji, a przede  wszystkim jaki mamy postęp na budowie.

Zaangażowanie w życie lokalnej społeczności to jedna z najbardziej cenionych przez pracowników Grupy EGGER wartości. Fabryki firmy budowane są z myślą o wieloletniej eksploatacji. Zatrudnieni w niej pracownicy to głównie mieszkańcy okolic zakładów produkcyjnych i regionu. Dlatego dla EGGER tak ważne są trwałe relacje dobro sąsiedzkie. Grupa aktywnie uczestniczy w rozwoju regionów, w których działa i chętnie współpracuje z lokalnymi władzami. Wspomaga mieszkańców miejscowości, w których funkcjonują jej fabryki zarówno w obszarze działań społecznych jak i edukacyjnych. Wspieranie akcji dydaktycznych jest jednym z priorytetów firmy.

09.09.2019
EGGER partnerem Konkursu Wabienia Jelenia Czytaj więcej