EGGER Biskupiec partnerem 23 Dni Biskupca

W dniach 27 – 28 lipca 2019r. świętowaliśmy razem z mieszkańcami 23 Dni Biskupca – najważniejszą uroczystość w roku.

Sobota okazała się być niezwykle rozrywkowym dniem. Przed południem odbyły się turnieje sportowe o Puchar Burmistrza Biskupca, na jeziorze Dadaj walczono w spinningowych zawodach wędkarskich oraz regatach żeglarskich. Po Południu, na placu apelowym w byłej jednostce wojskowej przygotowano olbrzymią scenę, strefę zabaw dla dzieci i ogródek restauracyjny dla dorosłych. Na scenie zaprezentowali się uzdolnieni biskupczanie w koncercie młodych talentów.

Podczas tych wspaniałych dni, przedstawiciele firmy Egger Biskupiec towarzyszyli mieszańcom Biskupca. Byliśmy obecni z naszym namiotem informacyjnym w sobotnie popołudnie na placu apelowym. Odwiedzały nas tłumnie dzieci, osoby zainteresowane podjęciem pracy w naszym zakładzie, dopytywały się jak wygląda proces rekrutacji, a przede wszystkim osoby gratulujące rozpoczęcie produkcji.

Zaangażowanie w życie lokalnej społeczności to jedna z najbardziej cenionych przez pracowników Grupy EGGER wartości. Fabryki firmy budowane są z myślą o wieloletniej eksploatacji. Zatrudnieni w niej pracownicy to głównie mieszkańcy okolic zakładów produkcyjnych i regionu. Dlatego dla EGGER tak ważne są trwałe relacje dobro sąsiedzkie. Grupa aktywnie uczestniczy w rozwoju regionów, w których działa i chętnie współpracuje z lokalnymi władzami. Wspomaga mieszkańców miejscowości, w których funkcjonują jej fabryki zarówno w obszarze działań społecznych jak i edukacyjnych. Wspieranie akcji dydaktycznych jest jednym z priorytetów firmy.

Zespół EGGER Biskupiec

14.08.2019