Egger Biskupiec rusza w inicjatywą Egger runs! Pomoc mierzona przebiegniętymi kilometrami!!

Wraz z nadejściem sezonu letniego jeden z automatyków Egger Biskupiec zainaugurował inicjatywę Egger runs. 16 czerwca nasz kolega wystartował, jako jeden z ponad dwustu uczestników,  w leśnym biegu terenowym z przeszkodami Las Masakras. Impreza miała miejsce w Olsztyńskim Lesie Miejskim – trasa liczyła około 8 km. Uczestnicy mieli do pokonania kilkadziesiąt przeszkód – błoto, wodę, bagno, rzekę, przeszkody linowe,            pionowe ściany.

Mimo ekstremalnie trudnych warunków, ciężka, ale satysfakcjonująca walka Jakuba Przybyszewskiego została wygrana. Ogromne samozaparcie oraz hart ducha pozwolił zawodnikowi ukończyć trasę. Pomimo błota na ciele na twarzy Kuby przekraczającego linię mety widać było zadowolenie i gigantyczny uśmiech.

Firmie Egger zależy na zdrowiu swoich pracowników, dlatego promujemy i wspieramy uprawianie dyscyplin biegowych. W ramach programu Egger runs , za każdy kilometr przebiegnięty przez naszego pracownika, firma przeznacza fundusze dla lokalnych organizacji charytatywnych. EGGER zachęca pracowników do biegania poprzez zapewnienie im ubrania sportowego oraz refundując opłaty za udział w zorganizowanych biegach.

Każdy przebiegnięty kilometr o 5 Euro na cele charytatywne.

12.02.2019
EGGER na targach BAU 2019 Czytaj więcej