Zespół EGGER Biskupiec na Rajdzie Abentojra 2018

1 września 2018 roku 10 naszych kolegów wzięło udział w organizowanym co roku rajdzie na orientację w okolicy Olsztyna – Abentojra. Impreza te została po raz piąty zorganizowana przez Warmińsko-Mazurski Klub Orientacji Pieszej i Rowerowej „Abentojra”. Na trasie usytuowanej wokół Olsztyna pracownicy Eggera startowali w trzech różnych kategoriach: trasie rodzinnej, pieszej i rowerowej. Rywalizacja odbywała się na dystansie od 15 do 100 km.

W rajdzie udział wzięli zarówno amatorzy, jak i profesjonaliści. Miłośnicy adrenaliny, a także rodziny z dziećmi. Jest to przedsięwzięcie stworzone przez pasjonatów aktywnego wypoczynku, którzy chcą pokazać,  jak pięknym rejonem jest Warmia. Udział w Abentojrze wymaga od uczestników rywalizacji, sprawności fizycznej, umiejętności posługiwania się mapą i kompasem.

Jest nam bardzo miło, iż nasi koledzy poradzili sobie z odnajdywaniem kolejnych punktów kontrolnych – co wymagało pokonania długich dystansów i wielu naturalnych przeszkód. Dzięki ich zaangażowaniu a także udziale w inicjatywie Egger biega kolejne środki zostały zgromadzone dla lokalnych organizacji  charytatywnych. Firmie Egger zależy na zdrowiu swoich pracowników, dlatego promujemy i wspieramy uprawianie dyscyplin biegowych i wędrownych.

W ramach programu Egger biega, za każdy kilometr przebiegnięty przez naszego pracownika, firma przeznacza fundusze dla lokalnych organizacji charytatywnych. EGGER zachęca pracowników do biegania poprzez zapewnienie im ubrania sportowego oraz refundując opłaty za udział w zorganizowanych biegach.

Każdy przebiegnięty kilometr to 5 Euro na cele charytatywne.

Link do filmu z ostatniej edycji: https://youtu.be/pASUnXHJK-k

09.09.2019
EGGER partnerem Konkursu Wabienia Jelenia Czytaj więcej