EGGER wyróżniony certyfikatem Ambasadora Polskiej Przedsiębiorczości

11 grudnia 2019 roku podczas uroczystości z okazji otwarcia nowo wybudowanego kompleksu biurowo-produkcyjno-magazynowego MM Szynaka Interline w Nowym Mieście Lubawskim, zostaliśmy wyróżnieni tytułem Ambasadora Polskiej Przedsiębiorczości.

W obecności Prezydenta RP Andrzeja Dudy tytuł ambasadora wręczył nam członek Rady ds. Przedsiębiorczości przy Prezydencie Rzeczypospolitej Polskiej, Prezes Ogólnopolskiej Izby Producentów Mebli oraz Grupy Meblowej Szynaka - Jan Szynaka za „najwyższej klasy profesjonalizm w budowaniu i umacnianiu partnerskich relacji biznesowych z polskimi przedsiębiorstwami.” Czytamy dalej: „Ich dynamiczny rozwój, odważne decyzje inwestycyjne i realizacja przyjętych strategii rozwoju nie byłyby możliwe bez współpracy z Ambasadorami Polskiej Przedsiębiorczości” takimi, jak firma EGGER.

Biuro handlowe Grupy EGGER działa na polskim rynku meblarskim już od wczesnych lat 90. Od 1995 roku współpracujemy z ponad 150 długoletnimi partnerami biznesowymi w kraju. Polski przemysł meblarski od lat rozwija się bardzo dynamicznie i stanowi istotną gałąź polskiej gospodarki wytwarzając ok. 3% PKB. Aby móc zaopatrywać go w innowacyjne, wysokogatunkowe produkty wytwarzane w Polsce, zdecydowaliśmy się wybudować fabrykę na Warmii, w Biskupcu.

Zespół EGGER Biskupiec

Zdjęcia: Szynaka-Meble sp. z o.o.

25.01.2020
Studenci Inżynierii Środowiska z wizytą w Biskupcu Czytaj więcej