EGGER na III Balu Charytatywnym Biskupca

Karnawał to idealny czas na organizację balu. Zwłaszcza jeśli jest to bal charytatywny. To szczególny rodzaj imprezy bo w radosny sposób promuje dobroczynność. Z pewnością ta idea przyświecała organizatorom biskupieckiego balu charytatywnego, w którym mieliśmy przyjemność uczestniczyć w miniony piątek.

Organizowany od 3 lat z inicjatywy Burmistrza Biskupca Kamila Kozłowskiego i olsztyńskiego Starosty Powiatowego Małgorzaty Chyziak bal to ważna lokalna impreza charytatywna. Co roku podczas balu odbywa się aukcja przedmiotów ofiarowanych przez darczyńców. Całkowity dochód z ich sprzedaży przekazywany jest na rzecz miejscowych instytucji pomocowych. W minionych latach był to Dom dla Dzieci „Keja” w Biskupcu oraz lokalna jednostka Polskiego Stowarzyszenia Na Rzecz Osób z Niepełnosprawnością Intelektualną.

Na tak ważnej i potrzebnej imprezie nie mogło zabraknąć również Grupy EGGER. Podczas aukcji wylicytowaliśmy m. in. piłkę podpisaną przez Roberta Lewandowskiego oraz kampanię promocyjną w Grupie WM. Za przekazanie największej kwoty (4 tysiące euro) podczas jednej z licytacji pani Małgorzata Chyziak uhonorowała firmę EGGER statuetką Anioła Dobroczynności.

W ramach naszego wsparcia przekazaliśmy również voucher na pobyt all inclusive w hotelu położonym w pięknej turystycznej miejscowości St. Johann, w której znajduje się nasza siedziba. Malowniczy górski krajobraz Tyrolu z pewnością przypadnie do gustu zwycięscy licytacji.

Tegoroczny biskupiecki bal charytatywny cieszył dużym zainteresowaniem. Wzięło w nim udział wielu przedstawicieli lokalnego biznesu. Dzięki zaangażowaniu mieszkańców, miejscowych władz oraz wsparciu przedsiębiorstw podczas aukcji udało się zebrać łącznie 32 tysiące złotych. Cała kwota zostanie przekazana Szpitalowi Powiatowemu im. Jana Mikulicza w Biskupcu.

Cieszymy się, że mogliśmy uczestniczyć w tym ważnym dla społeczności lokalnej wydarzeniu. Mamy nadzieję, że zebrane pieniądze przyczynią się do poprawienia komfortu pacjentów leczących się w biskupieckim szpitalu.

Zespół EGGER

12.02.2019