EGGER wsparł dziecięce i młodzieżowe grupy z klubu Tęcza Biskupiec

Wraz z początkiem sezonu wiosennego firma EGGER postanowiła wspomóc lokalną drużynę piłki nożnej z Biskupca. W ramach projektu „Wspieramy młode talenty” po raz kolejny sfinansowaliśmy zakup ponad 100 strojów sportowych dla młodych piłkarzy z BKS Tęcza.

Grupa EGGER stale podejmuje działania mające na celu rozwój i edukację mieszkańców w miejscowościach, w których prowadzi swoją działalność. W regionach, w których znajdują się nasze zakłady produkcyjne prowadzimy w zależności od potrzeb danego rynku programy edukacyjne w szkołach i organizujemy wydarzenia dla mieszkańców. Wspieramy także różnego rodzaj lokalne instytucje. Wiele uwagi poświęcamy także promocji sportu, organizując m. in. „EGGER runs” w których udział biorą nasi pracownicy, a dochód z każdego przebiegniętego przez nich kilometra przekazujemy na cele charytatywne.

W związku z tym, że w każdym kraju stosujemy te same zasady współpracy, postanowiliśmy wesprzeć lokalną drużynę sportową z Biskupca. 6 kwietnia 2019r. w przerwie meczu BKS Tęcza Biskupiec przekazaliśmy na ręce prezesa klubu Pana Adama Świokło komplety sportowe dla 7 grup dziecięcych i młodzieżowych drużyny BKS Tęcza, w sumie ponad 100 zestawów.

Młodym piłkarzom życzymy wielu zwycięstw na boisku i trzymamy kciuki za rozwój ich karier w przyszłości.

Zespół EGGER

Zdjęcia: EGGER Biskupiec sp. z  o. o.

18.04.2019
Życzenia radosnych i miłych Świąt Wielkanocnych! Czytaj więcej