EGGER wspomógł lokalne przedszkole

Z wielką przyjemnością informujemy, iż z końcem roku mogliśmy dołożyć swoją cegiełkę do funkcjonowania lokalnego przedszkola nr 5 w Biskupcu. Odpowiadając na prośbę rodziców dzieci uczęszczających do tej placówki, firma Egger Biskupiec zakupiła dywany do 5 sal przedszkolnych. Jesteśmy świadomi, iż w ciągu dnia dzieci spędzają dużo czasu na podłodze: bawiąc się, ucząc i odpoczywając. Dlatego też cieszymy się, iż zakup ten pozwolił na odnowienie wyposażenia placówki i podniósł komfort nauki dzieci.

Zaangażowanie w życie lokalnej społeczności to jedna z najbardziej cenionych przez pracowników Grupy EGGER wartości. Zatrudnieni w niej pracownicy to głównie mieszkańcy okolic zakładów produkcyjnych i regionu. Dlatego dla EGGER tak ważne są trwałe relacje dobro sąsiedzkie. Wspomaga mieszkańców miejscowości, w których funkcjonują jej fabryki zarówno w obszarze działań społecznych jak i edukacyjnych.

Dział komunikacji

12.02.2019