EGGER Truck przyjedzie na Dni Biskupca!

Z okazji nadchodzących Dni Biskupca, 28 i 29 lipca, do miasta zawita interaktywna mobilna ekspozycja EGGER Truck. Mieszkańcy Biskupca będą mieli okazję poznać produkty firmy oraz jej filozofię opartą o zamknięty cykl produkcyjny. Odwiedzający będą mogli także prześledzić cykl życia produktów EGGER od ich powstania, poprzez użytkowanie, aż po ponowne zastosowanie w recyklingu.

EGGER zawsze uczestniczy w życiu lokalnych społeczności, gdzie jest obecny, stąd też decyzja  firmy o pokazaniu mieszkańcom Biskupca swoich produktów i filozofii działania. Ciężarówka EGGER to mobilna instalacja, która dzięki wykorzystaniu najnowocześniejszych technologii, pozwoli uchylić drzwi do świata naszej firmy.

Ciężarówka EGGER to interaktywna wystawa, która wielokrotnie przemierzała polskie drogi, prezentując dystrybutorom, producentom mebli oraz architektom innowacyjne rozwiązania prezentacji produktów oraz technologie stosowane w naszych fabrykach. W swojej najnowszej odsłonie po raz pierwszy zawita właśnie do Biskupca.

Odkrywanie stanowi myśl przewodnią EGGER Truck. Odwiedzający dowiedzą się m. in. na czym polega zamknięty cykl produkcyjny w firmie EGGER i co naprawdę znaczy motto firmy „Więcej z drewna”. Animowane i dokumentalne filmy prezentują cykl środowiskowy i dlaczego zrównoważony rozwój ma dla nas tak duże znaczenie. Ważnym elementem ekspozycji jest wirtualny dom. Ta instalacja umożliwi naszym gościom odbycie wirtualnego spaceru po wnętrzach mieszkalnych. Po drodze dociekliwi będą mogli uzyskać więcej informacji na temat wykorzystanych przy budowie domu produktów oraz przyjrzeć się dokładnie poszczególnym elementom konstrukcyjny i materiałom, z których powstają meble.

Przedstawiciele firmy obecni na miejscu odpowiedzą również na pytania związane z możliwością pracy w fabryce EGGER w Biskupcu.

Godziny otwarcia ekspozycji:

• 28 lipca, 11:00-19:00,
  • 29 lipca, 11:00-20:00.

Miejsce: teren dawnej jednostki wojskowej przy Al. Broni w Biskupcu.

Serdecznie zapraszamy!

20.10.2017
EGGER spotkał się z mieszkańcami na Targach Edukacji i Pracy w Biskupcu Czytaj więcej

EGGER Group 2017 | Imprima