EGGER wsparł młodych sportowców z Biskupca

Jesienią tego roku firma EGGER postanowiła wspomóc lokalną drużynę piłki nożnej z Biskupca. W ramach projektu „Wspieramy młode talenty” sfinansowaliśmy zakup strojów sportowych dla młodych piłkarzy z BKS Tęcza.

Grupa EGGER stale podejmuje działania mające na celu rozwój i edukację mieszkańców w miejscowościach, w których prowadzi swoją działalność. W regionach, w których znajdują się nasze zakłady produkcyjne prowadzimy w zależności od potrzeb danego rynku programy edukacyjne w szkołach i organizujemy wydarzenia dla mieszkańców. Wspieramy także różnego rodzaj lokalne instytucje. Wiele uwagi poświęcamy także promocji sportu, organizując m. in. „EGGER runs” w których udział biorą nasi pracownicy, a dochód z każdego przebiegniętego przez nich kilometra przekazujemy potrzebującym.

W związku z tym, że w każdym kraju stosujemy te same zasady współpracy, postanowiliśmy wesprzeć lokalną drużynę sportową z Biskupca. Wyposażyliśmy najmłodszych piłkarzy drużyny BKS Tęcza w zimowe kurtki, czapki i rękawiczki. Mamy nadzieję, że dzięki nowym strojom mali sportowcy będą mogli trenować przez cały rok, niezależnie od pogody i dzięki temu utrzymają dobrą formę niezbędną do odnoszenia zwycięstw na boisku.

Młodym piłkarzom życzymy samych sukcesów i trzymamy kciuki za rozwój ich karier w przyszłości.

Zespół EGGER

09.09.2019