Jest nas już ponad 100

Nasza fabryka rośnie jak na drożdżach. Mimo ataku zimy realizujemy wszystkie prace budowlane zgodnie z planem. Możemy pochwalić się już pierwszymi budynkami i instalacjami. Przechodnie przemierzający ulicę Mickiewicza z łatwością dostrzec mogą nasze hale i silosy na wióry. Jednak to nie dynamiczne tempo budowy jest naszym największym sukcesem. Firma to przede wszystkim ludzie. Dlatego najbardziej cieszymy się z tego, że udało nam się stworzyć zespół składający się już z ponad 100 pracowników! Nie zwalniamy jednak tempa i dalej poszukujemy kolejnych chętnych do pracy. Docelowo chcemy zatrudnić około 400 osób.

Jak wynika z naszych pierwszych doświadczeń, mieszkańcy Biskupca i okolic z dużym zainteresowaniem śledzą  oferty zatrudnienia w fabryce EGGER i chętnie na nie odpowiadają. Jesteśmy dumni z tego, że firma przyciąga kolejne zmotywowane do pracy osoby, które chcą razem z nami budować oddział w Biskupcu od podstaw. Do tej pory udało nam się skompletować już niemal w całości działy: zakupów, utrzymania ruchu, obsługi klienta, księgowości i HR. Wciąż prowadzimy nabór do zespołu kontrolingu finansowego i działu logistyki. Poszukujemy także operatorów maszyn. Wraz z nadejściem wiosny rozpoczniemy rekrutację na stanowiska produkcyjne.

Kim są nasi nowi pracownicy? Ponad 90% z nich to mieszkańcy Biskupca i okolicznych miejscowości. Znajdują się wśród nich zarówno osoby wysoko wykwalifikowane jak i ci, którzy dopiero zdobywają pierwsze umiejętności i doświadczenia. Cały zespół przechodzi teraz intensywne szkolenia. Pracownicy zdobywają cenną wiedzę, którą będą mogli wykorzystać w swojej codziennej pracy po uruchomieniu produkcji w zakładzie. Niektórzy z nich zdążyli już odwiedzić fabryki EGGER w innych krajach, aby na miejscu zobaczyć jak w praktyce wyglądają nasze działania. Część przyszłej kadry zakładu  bierze udział także w pracach budowlanych.

Na co mogą liczyć nasi pracownicy? Przede wszystkim na stabilne warunki zatrudnienia i możliwość rozwoju. Rotacje w naszej Grupie zdarzają się rzadko. Większość członków zespołu jest z nami związana od lat i rozwija swoją karierę w ramach naszej struktury. Wszystkim nowozatrudnionym zapewniamy niezbędne szkolenia i chętnie uczymy ich nowych umiejętności. Ponadto, nasi pracownicy mogą liczyć na przyjazną atmosferę pracy rodzinnej firmy.

Wszystkich zainteresowanych pracą zapraszamy do śledzenia naszych ofert, które zamieszczane są w zakładce „oferty pracy”, w portalu pracuj.pl oraz na tablicach informacyjnych zlokalizowanych w centrum Biskupca.

Zachęcamy do obejrzenia filmu o naszych pracownikach*: https://www.youtube.com/watch?v=z4MsuAK_ox0

Zespół EGGER

*źródło: gazetaolsztynska.pl