Lokalne zaangażowanie EGGER Biskupiec

Każda społeczność ma inne oczekiwania i problemy, dlatego EGGER zawsze stara się słuchać potrzeb lokalnej społeczności i brać je pod uwagę przy planowaniu swoich działań w regionie. Na początku tego roku otrzymaliśmy zapytania od naszych pracowników, których dzieci uczęszczają do okolicznych szkół, czy nie moglibyśmy pomóc przy drobnych remontach. Z wielką chęcią przystąpiliśmy do realizacji tych projektów.

W okresie od połowy stycznia do początku marca 2019r. pracownicy EGGER Biskupiec w ramach wolontariatu zaangażowali się w prace remontowe lokalnych instytucji edukacyjnych. Nasi koledzy pomogli w odnowieniu i pomalowaniu Społecznych Szkół Podstawowych w Bredynkach i Borkach Wielkich. W czasie ferii zimowych kolejne prace odbyły się w Katolickim Liceum Ogólnokształcącym w Biskupcu. Grupa wolontariuszu z naszej firmy wyremontowała aulę – wyszpachlowała i pomalowała ściany sali, a także ułożyła nową podłogę. Efekt końcowy mówi sam za siebie. Kolejnym projektem, w którym biorą udział nasi koledzy, jest odnowienie i powiększenie sceny szkoły muzycznej w Biskupcu. W pierwszym etapie została pomalowana wnęka, w której stoi fortepian, a następnie zbudowano scenę. Ostatnim etapem będzie położenie podłogi.

Cieszymy się, że mogliśmy drobnym nakładem pracy, odnowić pomieszczenia w poszczególnych obiektach.

Dział komunikacji

Zdjęcia: Egger Biskupiec