Nowe wagi dla szpitala w Biskupcu

Szpital Powiatowy w Biskupcu otrzymał nowe wagi dziecięce. To kolejny prezent dla biskupieckiej społeczności „wybiegany” przez naszych pracowników w programie EGGER Runs.

Dzisiaj (23 lipca) na spotkaniu w fabryce aktywne biegaczki Magda Roicka i Asia Jurczyk przekazały sprzęt na ręce dyrektor szpitala Marty Maciejewskiej i pielęgniarki oddziałowej oddziału pediatrii Emilia Mężykowska. Placówka otrzymała 9 wag dziecięcych i jedną wagę lekarską. Całość kosztowała 7150 złotych. To nowoczesny sprzęt, który poprawi komfort i bezpieczeństwo małych pacjentów. Dokładna waga małego dziecka jest kluczowym parametrem przy wyliczaniu dawki podanego leku. Dlatego nowoczesny sprzęt jest w tym miejscu tak istotny. Dyrekcja i pracownicy szpitala serdecznie dziękują naszym pracownikom – uczestnikom programu EGGER Runs za wsparcie placówki.

W ciągu całego 2019 roku 23 naszych współpracowników wzięło udział w wielu biegach,  przebiegło łącznie prawie 1300 kilometrów. Wysiłek ten przyniósł kwotę 6460 Euro, które mieliśmy do dyspozycji na cele charytatywne.

23.07.2020
Nowe wagi dla szpitala w Biskupcu Czytaj więcej