Dni otwarte EGGER Biskupiec

W dniach 11 oraz 25 września 2019 r. po raz pierwszy otworzyliśmy drzwi pierwszej w Polsce fabryki płyt wiórowych. Zainteresowanie naszym wydarzeniem przeszło nasze najśmielsze oczekiwania. Odwiedzili nas mieszkańcy Biskupca i okolic, lokalni przedsiębiorcy, rodziny naszych pracowników, a także osoby zainteresowane podjęciem pracy w naszym zakładzie.

Nasze spotkanie rozpoczęliśmy od krótkiej prezentacji, podczas której opowiedzieliśmy historię, misję oraz wizję naszej Grupy, pokazaliśmy, gdzie na świecie zlokalizowane są nasze fabryki. Po krótce przedstawiliśmy asortyment produktowy naszej Grupy, ze szczególnym uwzględnieniem produktów wytwarzanych w naszej fabryce.

Po oficjalnym wstępie zaprosiliśmy naszych gości na wycieczkę po zakładzie. W czasie dwóch godzin prześledziliśmy cały proces produkcyjny – od przyjęcia surowca, przygotowania wiórów mokrych, suszenia wiórów, przygotowania wiórów suchych, po produkcję płyty na prasie oraz jej wykończenie. Podczas zwiedzania poszczególnych hal odwiedzający zadawali nam szereg pytań, które ich nurtowały. Dotyczyły one kwestii technicznych, zapotrzebowania na surowce, rozwiązań chroniących środowisko, ale także możliwości zatrudnienia w naszej firmie.

Odpowiadając na tak duże zainteresowanie zwiedzaniem zakładu, zapraszamy Państwa ponownie w dniach 6 oraz 7 listopada, w godzinach 9.00-11.00 oraz 17.00-19.00.

Rezerwacja terminu drogą telefoniczną: 89 332 82 06 oraz mailową: barbara.lewandowska@egger.com

Serdecznie zapraszamy

Zespół EGGER Biskupiec