Nasz zespół liczy już ponad 200 osób

Nasz plac budowy zmienia się z tygodnia na tydzień. Powstają kolejne obiekty – budynek techniczny utrzymania ruchu, budynek socjalny, a także magazyn wysokiego składowania. Jednak to nie dynamiczne tempo budowy powoduje, że jesteśmy dumni. Firma to przede wszystkim pracownicy.  Dlatego najbardziej cieszymy się z tego, że udało nam się stworzyć zespół składający się już z ponad 200 osób! Nie zwalniamy jednak tempa i dalej poszukujemy kolejnych chętnych do pracy. Docelowo chcemy zatrudnić około 400 osób.

Mieszkańcy Biskupca i okolic z dużym zainteresowaniem śledzą oferty zatrudnienia w fabryce EGGER i chętnie na nie odpowiadają. Jesteśmy dumni z tego, że firma przyciąga kolejne zmotywowane do pracy osoby, które chcą razem z nami budować oddział w Biskupcu od podstaw. Wciąż prowadzimy nabór na stanowiska produkcyjne: mechanik utrzymania ruchu, elektryk utrzymania ruchu, operator maszyn, pomocnik operatora, magazynier.

Kim są nasi nowi pracownicy? Ponad 90% z nich to mieszkańcy Biskupca i okolicznych miejscowości. Znajdują się wśród nich zarówno osoby wysoko wykwalifikowane jak i ci, którzy dopiero zdobywają pierwsze umiejętności i doświadczenia. Cały zespół przechodzi teraz intensywne szkolenia. Pracownicy zdobywają cenną wiedzę, którą będą mogli wykorzystać w swojej codziennej pracy po uruchomieniu produkcji w zakładzie. Niektórzy z nich zdążyli już odwiedzić fabryki EGGER w innych krajach, aby na miejscu zobaczyć, jak w praktyce wyglądają nasze działania. Część przyszłej kadry zakładu bierze udział także w pracach budowlanych.

Na co mogą liczyć nasi pracownicy? Przede wszystkim na stabilne warunki zatrudnienia i możliwość rozwoju. Rotacje w naszej Grupie zdarzają się rzadko. Większość członków zespołu jest z nami związana od lat i rozwija swoją karierę w ramach naszej struktury. Wszystkim nowozatrudnionym zapewniamy niezbędne szkolenia i chętnie uczymy ich nowych umiejętności. Ponadto, nasi pracownicy mogą liczyć na przyjazną atmosferę pracy rodzinnej firmy. W naszej firmie jest już uruchomiony Fundusz Świadczeń Socjalnych. Dodatkowo zapewniamy naszym pracownikom świeże owoce, które są dostarczane do pomieszczeń socjalnych. Z reguły są to owoce sezonowe. Pracownicy otrzymują też obiady.

Wszystkich zainteresowanych pracą zapraszamy do śledzenia naszych ofert, które zamieszczane są w zakładce „oferty pracy”, w portalu pracuj.pl oraz na tablicach informacyjnych zlokalizowanych w centrum Biskupca.

09.09.2019
EGGER partnerem Konkursu Wabienia Jelenia Czytaj więcej