Projekt „Święty Mikołaj” 2019 - EGGER wsparł 3 podmioty z Biskupca

Nadchodzi czas, o którym mówi się, że jest najcudowniejszym w roku. Czas wypełniony dźwiękiem dzwonków, zapachem goździków i szelestem prezentowego papieru. Jest to też pora gestów - tych większych, planowanych z wypiekami na twarzy oraz tych zupełnie małych i często całkowicie nieoczekiwanych. W Święta warto zaskakiwać – bo dobro, którego nikt się nie spodziewa, wraca ze zdwojoną siłą.

W tym roku postanowiliśmy, iż świątecznych prezentów od nas będzie kilka i będzie to coś wyjątkowego. Coś czego nie da się tak po prostu zapakować w pudełko. To coś to gest. Nasz prezentowy budżet, jaki dotychczas Grupa EGGER przeznaczała na prezenty świąteczne, ponownie przekazaliśmy na cele charytatywne. Na naszej liście beneficjentów nie mogło zabraknąć organizacji z Biskupca.

W dniach 16, 18 oraz 19 grudnia 2019 roku, Waldemar Zawiślak w imieniu EGGER Biskupiec, przekazał czeki przedstawicielom: Biblioteki w Biskupcu (2000 Euro), Domu Pobytu Dziennego WIGOR (1500 Euro) oraz Szkole Muzycznej w Biskupcu (1500 Euro). Przekazane środki umożliwią bibliotece zakupić niezbędny sprzęt do skanowania i drukowania, ale również nowe pozycje książkowe dla małych i starszych czytelników. Podopieczny Domu WIGOR będą mogli zrealizować plany na wycieczkę do Warszawy, a uczniowie Szkoły Muzycznej będą mogli sfinansować wyjazdy na konkursy muzyczne.

Cieszymy się, że mogliśmy wspomóc lokalną społeczność. Mamy nadzieję, że nasze działania przyczynią się do poprawy funkcjonowania wybranych organizacji, oraz że w przyszłości będziemy kontynuować współpracę w zakresie działań, które one realizują.

Zespół EGGER Biskupiec

Zdjęcia: EGGER Biskupiec