Przedstawiciele EGGER spotkali się z uczniami

Po raz kolejny nasi przedstawiciele spotkali się z uczniami jednej z lokalnych szkół średnich. Tym razem mieliśmy przyjemność porozmawiać z młodzieżą z Zespołu Szkół Budowlanych im. Żołnierzy Armii Krajowej w Olsztynie.

Spotkanie odbyło się w ramach inicjatywy „Tydzień techniczny w szkole’’. Podczas wydarzenia przedstawiliśmy prezentację o naszej firmie, jej misji, wizji, produktach oraz działaniach lokalnych. Wiele uwagi poświęciliśmy kwestii możliwości rozwoju zawodowego oferowanych przez nowopowstający zakład w Biskupcu. Uczniowie otrzymali specjalne broszury dotyczące naszej inwestycji.

W wydarzeniu wzięło udział ponad czterdziestu uczniów. Byli oni szczególnie zainteresowani wymaganiami jakimi stawiamy jako pracodawca w procesie rekrutacji oraz kwestiom związanym z jakością naszych produktów.

Cieszymy się, że mieliśmy okazję spotkać się z lokalną młodzieżą i opowiedzieć
o możliwościach rozwoju zawodowego czekającymi na nią w regionie. Mamy nadzieję, że w przyszłości odwiedzimy jeszcze niejedną okoliczną szkołę.

Zespół EGGER

12.02.2019