Uczniowie z Powiatowego Centrum Edukacyjnego w Kętrzynie ponownie odwiedzili nasz plac budowy

14 czerwca br.  ponownie mieliśmy przyjemność gościć na terenie budowy naszej fabryki w Biskupcu grupę uczniów z Powiatowego Centrum Edukacyjnego w Kętrzynie, uczęszczających do technikum budowlanego. W trakcie wizyty uczniowie obejrzeli zdjęcia z poszczególnych etapów budowy, by zobaczyć, jak od czasu ich ostatniej wizyty, nasza inwestycja rozwija się.

Nasi specjaliści oprowadzili przybyłych gości po placu budowy, dzięki czemu mogli na własne oczy zobaczyć zaawansowane już prace budowlane, prace związane z instalacją linii produkcyjnych, a także wykonywaniem elewacji. Dzięki ponownej wycieczce uczniowie mogli zobaczyć, jak na przełomie 8 miesięcy zmienił się nasz plac budowy – wyrosły budynki produkcyjne, magazyny wyrobów gotowych, wykańczane są: budynek utrzymania ruchu i budynek socjalny. Nasi goście byli zaskoczeni ogromem naszej inwestycji, a także zaawansowanymi technicznie rozwiązaniami, które będę zastosowane w naszej fabryce. Nasi goście z zainteresowaniem wysłuchali, jak będzie wyglądał nasz proces produkcyjny – od przyjęcia surowca, po jego przygotowanie, aż po gotową płytę wiórowa pokrytą dekorem.

Była to druga wizyta na terenie budowy fabryki płyt wiórowych w Biskupcu organizowanych dla uczniów szkół technicznych z regionu. Zgodnie z filozofią firmy, EGGER angażuje się w życie lokalnej społeczności, na terenach na których prowadzi swoją działalność. W związku z tym chętnie wspieramy inicjatywy o charakterze regionalnym.

Placówki edukacyjne zainteresowane zorganizowaniem wycieczki dla uczniów na teren inwestycji w Biskupcu zapraszamy do kontaktu: barbara.walczyk@egger.com.

18.04.2019
Życzenia radosnych i miłych Świąt Wielkanocnych! Czytaj więcej