Świąteczne spotkanie prasowe EGGER

14 grudnia zorganizowaliśmy specjalne świąteczne spotkanie dla przedstawicieli lokalnych
i regionalnych mediów z terenu Warmii i Mazur. Konferencja prasowa poświęcona była podsumowaniu działań firmy EGGER w Biskupcu w 2017 roku oraz przedstawieniu planów na kolejne miesiące.

Spotkanie prasowe w olsztyńskiej hotelu Wileński zostało poprowadzone przez Waldemara Zawiślaka, Dyrektora Sprzedaży EGGER Polska, który podczas krótkiej prezentacji opowiedział o stanie realizacji inwestycji w Biskupcu oraz o zaplanowanych na przyszły rok działaniach. Dziennikarze dowiedzieli się m. in. jakie aktualnie prace prowadzimy na budowie, ilu pracowników do tej pory udało się nam zatrudnić oraz w jakich lokalnych inicjatywach  uczestniczyliśmy do tej pory. Dzięki  krótkiemu filmowi nagranemu przy użyciu drona przedstawiciele mogli również zobaczyć plac budowy z lotu ptaka.

Waldemar Zawiślak szczegółowo opisał kolejne etapy procesu rekrutacji w Biskupcu. Według jego założeń w przyszłym roku EGGER będzie przyjmował średnio od kilkunastu
do kilkudziesięciu nowych pracowników miesięcznie, tak aby do końca 2018 firma mogła zatrudnić i przeszkolić cały personel przyszłego fabryki w Biskupcu.

Zespół EGGER

18.04.2019