Projekt Święty Mikołaj EGGER wsparł Dom Dziecka Keja z Biskupca

Święta to dla wielu osób czas dawania i otrzymywania prezentów. Dlatego Grupa EGGER kontynuując zeszłoroczny zwyczaj,  również w tym roku postanowiła wesprzeć tych najbardziej potrzebujących. Całą kwotę, jaką dotychczas Grupa przeznaczała na prezenty świąteczne, postanowiliśmy w tym roku podzielić i przekazać na cele charytatywne w wybranych krajach.Na naszej liście beneficjentów nie zabrakło również organizacji z Biskupca.

17 grudnia 2018r. Waldemar Zawiślak, w imieniu Egger Polska przekazał czek na kwotę 5.000 EURO dla Domu Dla Dzieci „Keja” w Biskupcu. Wierzymy, że kwota ta choć w małej części sprawi, że tegoroczny Świąteczny Czas będzie dla dzieci szczęśliwy, przyniesie miłe wspomnienia, odrobinę radości i będzie dobrym początkiem Nowego 2019 Roku.  Przekazane środki umożliwią doposażenie domu w niezbędne sprzęty i meble. Dodatkowo przekazana kwota umożliwi regularne wycieczki podopiecznych do teatru, kina czy na basen.

Cieszymy się, że mogliśmy wspomóc lokalną społeczność. Mamy nadzieję, że nasze działania przyczynią się do poprawy jakości życia podopiecznych Domu Dziecka Keja.

Dział komunikacji

Zdjęcie: Egger Biskupiec