Uczniowie z Powiatowego Centrum Edukacyjnego w Kętrzynie z wizytą na placu budowy w Biskupcu

20 września br. mieliśmy przyjemność gościć na terenie budowy naszej fabryki w Biskupcu grupę uczniów z Powiatowego Centrum Edukacyjnego w Kętrzynie, uczęszczających do technikum budowlanego. W trakcie wizyty poznali oni historię grupy EGGER, filozofię i misję firmy, zgodnie z którą prowadzimy działania w 18 fabrykach na świecie, a także nasze produkty.

Nasi specjaliści oprowadzili przybyłych gości po placu budowy, dzięki czemu mogli na własne oczy zobaczyć prowadzone prace ziemne i inżynieryjne, proces wykonywania i próbne obciążenia pali nośnych oraz montaż zbrojenia elementów konstrukcyjnych. Dzięki wycieczce uczniowie mogli skonfrontować wiedzę teoretyczną, którą zdobywają na co dzień w szkole z jej praktycznym zastosowaniem na jednym z największych placów budowy w Polsce.

– "Podczas spotkania mieliśmy okazję opowiedzieć przyszłym technikom budownictwa o zrównoważonym wykorzystaniu surowców w fabrykach EGGER oraz instalacjach, które zostaną zastosowane w nowopowstającym zakładzie produkcyjnym. Uczniowie byli szczególnie zainteresowani aspektem innowacyjności w poszczególnych obszarach działalności naszej firmy – od procesu produkcji i wyposażenia fabryki w najlepsze dostępne techniki, przez marketing, aż po relacje z klientami firmy" – podkreśla Anna Myślak odpowiedzialna za komunikację w firmie EGGER.

Była to pierwsza z planowanego cyklu wizyt na terenie budowy fabryki płyt wiórowych w Biskupcu organizowanych dla uczniów szkół technicznych z regionu. Zgodnie z filozofią firmy, EGGER angażuje się w życie lokalnej społeczności, na terenach na których prowadzi swoją działalność. W związku z tym chętnie wspieramy inicjatywy o charakterze regionalnym.

Placówki edukacyjne zainteresowane zorganizowaniem wycieczki dla uczniów na teren inwestycji w Biskupcu zapraszamy do kontaktu: anna.myslak@egger.com.

04.11.2019
EGGER Biskupiec na VII Polskim Kongresie Przedsiębiorczości Czytaj więcej